Клуб на юриста "Теодор Пиперков" -

Проведе се лекция на тема “Прилагане на европейското право на конкуренцията”

IMG_6146

 

На 25. 05. 2017 г. Клуб на юриста “Теодор Пиперков” проведе последната си инициатива за настоящата академична година. В аудитория 255 на Ректората на Софийски университет  се състоя последната лекция от цикъла на тема „Конкурентно право“. Публичната лекция бе свързана с прилагането на  европейското право на конкуренцията от национални органи и национални съдилища,  а лектор на събитие  бе Кирил Пангелов.

На лекцията бяха разгледани въпросите, свързани с директното прилагане на чл. 101 и чл. 102 от ДФЕС, съотношението между националния и европейския правопорядък по конкуренция, компетентността на националните съдилища и видовете дела пред тях по прилагане на европейското право на конкуренцията. Лекторът Кирил Пангелов е експерт по право на конкуренцията и е с над 12-годишен стаж в КЗК.

Клуб на юриста “Теодор Пиперков” благодари както на Кирил Пангелов, така и на всички участници, включили се в събитията от цикъла на тема „Конкурентно право“. Клубът пожелава на всички студенти успех в предстоящата сесия!

Снимки от събитието могат да бъдат разгледани на следния линк (натиснете за препращане).

Презентация от събитието може да изтеглите от тук (натиснете за препращане).